divendres, 31 de març del 2017

P2 Montessori

Som nens i ens agrada córrer, saltar, cridar, ballar, cantar, tirar-nos al terra, fer la croqueta, riure ben fort, etc. però, a vegades, també necessitem canalitzar tota la nostra energia i gaudir de moments de calma i serenitat. 

Les estones de relaxació i treballar amb materials Montessori (la manera com manipulem aquests materials) ens ajuda a aconseguir-ho.

El Mètode Montessori, en combinació amb altres mètodes, també l´integrem a la Llar ja que ajuda a fomentar: l´atenció, la concentració, l´escolta activa, l´ordre, el respecte, la socialització (saber compartir i esperar el torn), la seguretat pròpia, l´esforç personal, la tranquil·litat i l´autonomia, entre altres aspectes. També ajuda a saber escollir i a ser responsables de les pròpies eleccions. La mestra sempre hi serà, però com a guia.
Requereix d´un ambient preparat on tot té un sentit, proporcionant diferents oportunitats a l´ínfant.

(Amb dedicació, esforç i molta il·lusió es més fàcil aconsegueix el que es proposa. En aquest cas, l´exemple el tenim a les següents imatges al veure les cares de satisfacció en aconseguir allò que s´ han proposat)











dijous, 30 de març del 2017

P1 i P2 Experimentació amb gel

Els alumnes de P1 i de P2 vam poder comprovar que el gel: està molt fred, si el toquem durant una estona les mans se´ns queden fredes i mullades, és molt dur, no té gust i si el posem en aigua calenta...desapareix!!!!






dimarts, 28 de març del 2017

P1 Què trepitgen els nostres peus?

Els Indis ens vam treure les sabates i vam poder experimentar un munt de sensacions trepitjant: sorra, pedres, aigua calenta i esponges.

Sorprenentment, ens va agradar més trepitjar les pedres que la sorra.

En acabar l´activitat, tots vam anar a buscar les nostres sabates.






dilluns, 27 de març del 2017

P2 Aniversari Martí

Avui el nostre pirata Martí ha fet 3 anys. MOLTES FELICITATS MARTÍ!

I MOLTES FELICITATS A TOTS AQUELLS PIRATES QUE, FINS ARA, HAN FET ANYS DURANT AQUEST CURS: Aday, Júlia, Biel, Alejandro, Brais, Enric i Sophie.

Us esteu fent molt grans.

























P2 Acomiadem al nostre amic Liam fins el curs vinent

Divendres ens vam acomidar de´n Liam.

Li vam fer moltes abraçades, petons i un petit detall, fet amb tots els nostres cors, perquè l´acompanyés en el seu viatge a l´altra punta del món.

Avui quan hem passat llista (qui hi era a l´escola i qui hi era a casa), tots els teus amics pirates t´han buscat per la classe.

Fins el curs vinent, Liam!










P2 HORT

Alguns dies, durant l´estona de vida pràctica, els infants més grans de la Llar (els Pirates) pugem a l´hort, allà reguem les nostres plantes i les cuidem amb molt de carinyo.
Ens agrada molt veure com, cada vegada que pugem, s´estan fent més grans i boniques.

Durant el mes de febrer vam plantar espinacs, enciam, maduixes i faves. La setmana passada ja vam collir els espinacs i l´enciam. Quina il·lusió ens va fer!

Després de la visita a l´hort juguem, correm, saltem, investiguem, etc. al pati de P4 i P5.