dijous, 11 d’abril del 2019

P2A Joc heurístic

Fa uns dies, vam oferir als Vaquers tan sols tres objectes que no tenen cap finalitat lúdica preestablerta. Quines seran les seves possibilitats de joc?:

- Els CD's, un material poc conegut pels més petits i cada cop menys pels adults. El seu ús ja no és tan necessari ni interessant per a nosaltres, però... ho és per als nostres infants?

- Els animals, una de les seves joguines preferides que estan al seu abast a l'aula i que els agafen contínuament, però, que passarà quan els oferim amb altres objectes?

- Els tubs de cartó, un material que dóna lloc a un munt de possibilitats de joc gràcies a les seves diferents mides i grandàries. Quines seran les seves accions?

Agafaven i observaven aquells materials desconeguts com els tubs i els cd's (la guinda del pastís). I a poc a poc han descobert el reflex a terra segons el moviment que feien amb els cd's, han observat l'arc de Sant Martí que proporcionaven alguns d'ells, l'han utilitzat de mirall i fins i tot, els ha provocat un xic de motricitat fina per ficar i treure el dit en el petit foradet. Han intentat fer torres amb els tubs encara que no els hi ha resultat possible (assaig-error), han diferenciat les mides ficant i traient els tubs més estrets amb els més amples, han fet torres col·locant com a base els cd's i fins i tot, altres infants alineaven els animals.

El joc heurístic aprofita les accions espontànies dels infants i les potencia. Tal com hem pogut observar, les possibilitats de joc han estat infinites. I aquest joc ens facilita la continuació en l'oferta i demanda d'altres materials segons les preferències, les accions, la manipulació, la concentració de cadascun dels nostres infants. Sens dubte, és un gran pas en l'estructuració del seu pensament.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada