divendres, 30 d’octubre del 2020

LA CASTANYADA ARRIBA A LA LLAR!

La festa de la Castanyada, a més de les danses, cançons i vestimenta, també ens hem menjat les castanyes i els panellets que ens han portat els nostres familiars per esmorzar.

Hem treballat dites, refranys i poemes de la tardor... Aquest matí vam començar explicant la història de la castanyada i a continuació vam fer una festeta per celebrar-ho.


"Quan a l'octubre plou... el rovelló es mou"












































dimecres, 28 d’octubre del 2020

P2A Els nostres moments a l'aula

Els Vaquers cada vegada ens fem més amb el nostre espai, la nostra aula, els nostres companys/es, per facilitar l'autonomia i confiança. Com veureu el material i propostes d'activitats fan que investiguin i vagin construint un aprenentatge.

Caminant junts de la mà i compartit moments per crear vincle, emocions i cura en la vostra vida.
















dimarts, 27 d’octubre del 2020

P2B Psicomotricitat

Els Indis gaudim molt en les nostres sessions de psicomotricitat. Permetem que l'infant potenciï la seva part més expressiva, explosiva i creativa, acceptant el que porta a dins, respectant la seva autonomia.

Les nostres sessions aproximadament durant 50 minuts es desenvolupen de la següent manera:

El ritual d'entrada: és un moment on ens trèiem tots les nostres sabates i les deixem endreçades, les mestres poden anar preparant l'espai, mòduls, divers material... posem les sabates una al costat de l'altre, i es recorden les normes de la sala polivalent, parlem del respecte i jugar sense fer-nos mal i sense fer mal als companys/es, parlem del material que veiem, demanar-los què volen fer, així tenim en consideració les expectatives dels petits, i anem disposant el nostre cos a l'acció...

Fase d'expressivitat motriu: Aquesta fase que diem que és l'expressivitat motriu s'inicia amb la destrucció d'una torre de mòduls. Cal esperar la consigna de la mestra per destruir-la i es tracta de destruir conjuntament una construcció, alliberant l'emoció. Amb aquesta destrucció simbòlica aconseguim que els infants puguin treure tota la pulsió i la destrucció que els nens tenen dins. Destruir per tornar a construir, aquest pas és fonamental per arribar a l'acció i al llenguatge, i finalment, conquerir la calma.

El joc sensoriomotor, és una de les altres fases que gaudim de manera lliure i espontània, a partir dels seus anhels, inquietuds o necessitats... poden realitzar aquelles activitats que la mestra els ha preparat (veiem els salts, els girs, arrossegament, llançament, control del cos, veure les possibilitats, les sensacions...)

Ritual de sortida: col·loquem tot el material en el seu lloc, el nomenem pel seu nom, posem les sabates i ajudem a aquells companys/es que encara els hi costa i ens relaxem amb música tranquil·la.

Mireu com ho fem de bé!