dimarts, 27 d’octubre del 2020

P2B Psicomotricitat

Els Indis gaudim molt en les nostres sessions de psicomotricitat. Permetem que l'infant potenciï la seva part més expressiva, explosiva i creativa, acceptant el que porta a dins, respectant la seva autonomia.

Les nostres sessions aproximadament durant 50 minuts es desenvolupen de la següent manera:

El ritual d'entrada: és un moment on ens trèiem tots les nostres sabates i les deixem endreçades, les mestres poden anar preparant l'espai, mòduls, divers material... posem les sabates una al costat de l'altre, i es recorden les normes de la sala polivalent, parlem del respecte i jugar sense fer-nos mal i sense fer mal als companys/es, parlem del material que veiem, demanar-los què volen fer, així tenim en consideració les expectatives dels petits, i anem disposant el nostre cos a l'acció...

Fase d'expressivitat motriu: Aquesta fase que diem que és l'expressivitat motriu s'inicia amb la destrucció d'una torre de mòduls. Cal esperar la consigna de la mestra per destruir-la i es tracta de destruir conjuntament una construcció, alliberant l'emoció. Amb aquesta destrucció simbòlica aconseguim que els infants puguin treure tota la pulsió i la destrucció que els nens tenen dins. Destruir per tornar a construir, aquest pas és fonamental per arribar a l'acció i al llenguatge, i finalment, conquerir la calma.

El joc sensoriomotor, és una de les altres fases que gaudim de manera lliure i espontània, a partir dels seus anhels, inquietuds o necessitats... poden realitzar aquelles activitats que la mestra els ha preparat (veiem els salts, els girs, arrossegament, llançament, control del cos, veure les possibilitats, les sensacions...)

Ritual de sortida: col·loquem tot el material en el seu lloc, el nomenem pel seu nom, posem les sabates i ajudem a aquells companys/es que encara els hi costa i ens relaxem amb música tranquil·la.

Mireu com ho fem de bé!
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada