dijous, 15 de desembre del 2022

P1 Motricitat fina

“La intel·ligència es construeix a partir de l'activitat motriu del nen o la nena”. 
Piaget

La motricitat és la facultat que permet coordinar i controlar els moviments del cos en mans, braços, dits i cames.

Un desenvolupament correcte de la motricitat és essencial per al desenvolupament de l’infant ja que, durant els primers anys de vida, molts dels processos d'aprenentatge es produeixen a través del moviment. 

La psicomotricitat fina fa referència a aquells moviments del cos que són més precisos i controlats. Requereixen més destresa i habilitat que altres tipus de moviments, i són essencials per a desenvolupar-se de manera autònoma en la vida diària.

 Però per què és tan important? Perquè l'autonomia en el moviment no sols implica un desenvolupament a nivell físic, sinó també a nivell psicològic. 

L'etapa de l'any és un període molt important pel que fa a la motricitat fina, i és que els infants ja no sols agafen els objectes, sinó que han començat a desenvolupar l'habilitat de fer les tenalles amb les mans, utilitzant els seus dits com a pinces. 

Per això, com podreu veure a continuació, els Pirates posen molt en pràctica la motricitat fina, no només per jugar, sino també per agafar objectes, el menjar, etc



























































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada