dimarts, 1 de febrer del 2022

P1 Joc heurístic

Els infants necessiten moure's, explorar, descobrir com els materials es transformen quan se'ls manipula i experimentar-ne les possibles utilitats. A partir que comencen a desplaçar-se amb seguretat i aprenen a caminar, comencen a preguntar-se "Què és això?", "Què més puc fer amb això? Puc donar-li una nova utilitat?", per tant, passa de ser un joc de descoberta i d'experimentació a ser un joc d'imaginació.

El joc heurístic permet que investiguin i explorin per iniciativa pròpia, amb les condicions adequades i els materials adients.

Hem triat objectes concrets, inespecífics i motivadors i els hem repartit per l'aula, junt amb diversos recipients (pots, cilindres...). Aquests materials no tenen una finalitat lúdica preestablerta, però són fàcilment combinables entre ells i són elements que per exemple, podem trobar a la natura o a casa (petxines, petites ampolles, pots de vidre gruixuts, tapadores de pot, claus de pany, etc. 

Els infants s'han assegut a terra i hem deixat que experimentin lliurement amb el material i han anat descobrint que n'hi ha de diferents colors, textures, mides i sons.

A través d'aquesta proposta han pogut:
- Exercir la capacitat de concentració durant la proposta.
- Treballar la coordinació simultània de les dues mans (picant, apilant, posant dins/fora...)
- Combinar el material de maneres molt diverses.
- Ficar i treure, omplir i buidar, obrir i tancar, agrupar i separar, abocar, etc.
- Descobrir les coses que hi caben i les que no, que unes són més petites que les altres, que algunes s'aguanten i altres cauen, algunes rodolen i altres no, hi ha que queden encaixades i altres no, entre d'altres.

Mireu, que bé ens ho hem passat!!

 
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada